Logo van landelijke meubelwinkel Moederzz

Het begin van Moederzz

Geplaatst op

Het begin van Moederzz

Eigenlijk ben ik altijd wel bezig geweest met styling en dan vooral met hetgeen ikzelf leuk vond en nog steeds vind. Als tiener veranderde ik mijn kamer al regelmatig, wellicht herken je dit: bed naar die muur, dan weer naar de andere kant. Voordeel hiervan was dat er regelmatig gestofzuigd werd op plekken waar je anders niet zo vaak zou komen, vooral niet als puber, zooo geen zin in opruimen in die periode. Maar wel zin in de boel omgooien dus dan moest je wel opruimen, win-win situatie toch?

Regelmatig werd er gevraagd, goh Angelique denk eens mee, hoe zou jij dit doen? En dat deed ik dan ook graag.

Achteraf toch raar dat ik daar toen niet mijn beroep van heb gemaakt, ik heb er toen voor gekozen om totaal iets anders te gaan doen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu hebben we hier in Erp een hele gezellige winkel. Maar die komt er niet 123 uiteraard.

Het begin met restylen

Na een paar faillissementen bij de bedrijven waar ik werkte, was ik het helemaal beu en dacht ik, ik wil niet meer voor een baas werken en ben ik in de garage begonnen met het restylen van meubels, heerlijk schilderen en nog leuker, deze meubels op de foto zetten voor de verkoop. Nog niet echt professioneel maar het begin was er.
Landelijke, unieke meubels inkopen, opknappen wanneer nodig en zeker origineel laten als ze mooi zijn in hun puurheid. Dat is de rode draad, meubels die mooi zijn in hun waarde laten, meubels een tweede kans bieden in deze wegwerpmaatschappij.

Al redelijk snel kwamen we tot de conclusie dat ik meer ruimte nodig had en zijn we op zoek gegaan naar een huis met een grote schuur of loods. En die vonden we in de Rips. Een klein gezellig landelijk dorpje nog net in Brabant, niet ver van de Limburgse grens.

Een prachtig huis waar we veel aan hebben opgeknapt, dat paste helemaal in mijn straatje natuurlijk. Oud huis met luiken en een geweldige grote hangbeuk in de achtertuin.

Het begin van de Zweedse meubels

Inmiddels waren we al meerdere keren in Zweden op vakantie geweest en had ik direct een klik met de vintage en landelijke meubels in Zweden.
Deze meubels zijn puur met een uniek karakter, nee niet de Ikea meubels, dat vergelijk word zo vaak gemaakt. Ik zeg altijd nee, Ikea kijkt alles van mij af ????. Zo is de liefde voor de klepbank ontstaan, klepbanken kun je overal vandaan halen maar geen een heeft de kwaliteit en de uitstraling van de Zweedse klepbank (vind ik dan he). Ze zijn ontzettend zwaar en bijna onverwoestbaar daardoor.

Het begin was gemaakt, ik begon de Zweedse klepbank te promoten en dit met veel succes. Het assortiment werd uitgebreid met vintage design meubels en meer landelijk/antiek uit Zweden. De klant begon mij ook te vinden in de Rips en zodoende dacht ik, wat als ik nou eens een “stenen winkel” heb, iets van mijzelf waar ik meubels kan verkopen met een verhaal. Een verhaal wat ik erg graag vertel aan de potentiële klant.

Het vervolg vertel ik je graag in mijn volgende blog.

Lieve groet,

Angelique