Logo van landelijke meubelwinkel Moederzz

Mijn aller, aller, allereerste blog

Geplaatst op

Wat is nu leuker dan jullie mee te nemen in mijn wereldje dat Moederzz heet.
Tsja Moederzz, hoe kom je nu toch aan die naam wordt er veel gevraagd, het wordt geassocieerd met baby- en kinderkleding of zoiets en zeker niet met landelijke, industriële, antieke of brocante/sleetse meubels. Ik snap dat wel maar de naam Moederzz heeft voor mij een enorme belangrijke betekenis.

Ik leg het graag even uit:

Zonder al teveel door te gaan over autisme wil ik even vermelden dat mijn zoon Jasper is gediagnoseerd met een vorm van autisme. Hij functioneert ietsjes anders dan andere maar hij is daardoor ook enorm grappig, alert en aanwezig op een prettige manier. Hij is rustig van aard en zeer toegankelijk, mensen die hem niet kennen, hebben in eerste instantie niet door dat hij een autistische stoornis heeft. Jasper is op jonge leeftijd begonnen met moederss te roepen i.p.v. van mama als hij mij nodig had, hij moest daar altijd zelf enorm om lachen en zodoende is dit gebleven, zelfs nu hij ruim 22 jaar oud is.

Moederss

Toen ik een leuke, unieke naam aan het bedenken was voor “mijn bedrijfje”, kwam ik al snel op moederss en hebben we er een iets stoerdere versie van gemaakt door er 2x een z achter te plaatsen. Ik vind het nog steeds een super leuke en speciale naam, ook al past het misschien niet helemaal bij de meubelbranche, ik verkoop unieke spullen dus ook de naam moet bij mij passen.

Nu dit allemaal duidelijk is voor iedereen vind ik het leuk om jullie in de volgende blogs die ik ga schrijven mee te nemen in hoe alles is begonnen, waar ik nu sta en wat de plannen voor de toekomst zijn. Ook vind ik het erg leuk om zo nu en dan wat meer in te gaan op de geschiedenis van bepaalde meubelstukken, vooral als deze al honderden jaren mee gaan. Dat blijft toch bijzonder vind ik, de geschiedenis van sommige landelijke meubels die al gemaakt werden voordat er überhaupt licht was of stroom, echt handwerk. Daar hoef je tegenwoordig niet meer mee aan te komen en dan denk ik wel eens hoe hebben die Egyptenaren dat toch gedaan met die enorme piramides, pfff moet er niet aan denken om met die blokken te moeten sjouwen.

In mijn volgende blog wil ik wat meer vertellen over de gedachtegang van Moederzz, waarom kies ik voor bepaalde meubels en wat wil ik ermee bereiken.

Lieve groet,

Angelique